Peltirieska

Taikina yön yli tekeytyneenä
Taikina pellillä odottamassa paistoa
Paistettu ja viipaloitu
Nam

PELTIRIESKA

Tämä ohje on todella helppo ja maistuva ohje!

Mutta taikina vaatii aikaa, mieluiten yön yli seisottamisen.

Sopii muuntaa myös laktoosittomaksi. Hyvää tulee muillakin hiutaleilla!

 

5 dl maitoa

200 g turkkilaista jugurttia

5 dl glut. kaurahiutaleita tai vastaava määrä muita hiutaleita

2 munaa

1,5 tl suolaa

25 g plo margariinia tai sul. voita tms.

 

Laita ensin kulhoon maito, jugurtti ja munat. Sekoita hyvin.

Lisää kuivat aineet ja sekoita seos tasaiseksi.

Jos käytät plo.margariinia, sen voi lisätä joukkoon. Sul. voi, tms., lisätään joukkoon

juuri ennen paistamista.

 

Laita taikina yöksi jääkaappiin tekeytymään.

 

Seur. päivänä ota taikina jääkaapista. Lisää sul. voi tms.

Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.

Vuoraa korkeampi reunainen uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja

levitä se tasaisesti pellille. Anna odottaa, kunnes uuni on lämmennyt.

 

Paista 225 asteessa n. 30 min, tai kunnes rieska on kauniin värinen ja kypsä.

 

Bon apetit.