Peltirieska
PELTIRIESKA
Tämä ohje on todella helppo ja maistuva ohje!
Mutta taikina vaatii aikaa, mieluiten yön yli seisottamisen.
Sopii muuntaa myös laktoosittomaksi. Hyvää tulee muillakin hiutaleilla!
5 dl maitoa
200 g turkkilaista jugurttia
5 dl glut. kaurahiutaleita tai vastaava määrä muita hiutaleita
2 munaa
1,5 tl suolaa
25 g plo margariinia tai sul. voita tms.
Laita ensin kulhoon maito, jugurtti ja munat. Sekoita hyvin.
Lisää kuivat aineet ja sekoita seos tasaiseksi.
Jos käytät plo.margariinia, sen voi lisätä joukkoon. Sul. voi, tms., lisätään joukkoon
juuri ennen paistamista.
Laita taikina yöksi jääkaappiin tekeytymään.
Seur. päivänä ota taikina jääkaapista. Lisää sul. voi tms.
Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen.
Vuoraa korkeampi reunainen uunipelti leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja
levitä se tasaisesti pellille. Anna odottaa, kunnes uuni on lämmennyt.
Paista 225 asteessa n. 30 min, tai kunnes rieska on kauniin värinen ja kypsä.
Bon apetit.