Laskiaismuffarit

Hillo-kolot

LASKIAISMUFFARIT (Blogista Liian hyvää, kardemummamuffinssit)

12 kpl isoja muffinsseja

150 g pehmeää voita tai margariinia (tai 1,5 dl Flora Culinessea)
1,5 dl sokeria
2 munaa
4 dl glut. Jauhoseosta, Semperin Fin Mix tai Pirkan vaaleaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täytteeksi vadelma- tai mansikkahilloa, kermavaahtoa.

1. Vaahdota voi ja sokeri. Rasvana voi käyttää myös Flora Culinessea tai vastaavaa pullorasvaa.
2. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten.
3. Yhdistä kuivat aineet ensin keskenään ja sekoita ne hyvin. Lisää kuivat aineet taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita mahdollisimman vähän.

Asettele 12 paperista amerikanmuffinivuokaa muffinssipellin koloihin. Jaa taikina kahta lusikkaa apuna käyttäen tasan muffinssivuokiin. Laita ensin jokaiseen vuokaan kukkuraruokalusikallinen taikinaa ja jaa sen jälkeen loppu taikina tasaisesti vajaampiin. Ei tarvitse tasoitella, sillä taikina siliää itsestään uunissa.

Paista 225 asteessa 12-15 min uunin keskitasolla.
Anna muffinssien jäähtyä. Leikkaa ”hattu” pois. Itse kaiverran pohjaan hillolle kolon, mahtuu enemmän... Kermavaahtoa päälle. Hattu paikoilleen. Ja eikun kaffen keittoon!

Bon apetit.