Torttupohja

Pohja ennen paistoa
Paiston jälkeen
Kostutus, hilloa, vaniljakiisseliä
Koristeltuna

Tämä on helppo ja nopea tehdä! Vain oma mielikuvitus on täytteissä rajana.

 

TORTTUPOHJA

2 MUNAA

0,5 DL SOKERIA

1 DL JAUHOJA

   (0,5 DL SEMPER FIN MIX+ 0,5 DL PERUNAJAUHOJA)

0,5 TL LEIVINJAUHETTA

Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.

Rasvaa ja (glut)korppujauhota torttuvuoka.

1.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2.Sekoita keskenään kaikki jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos varovasti käännellen

   muna-sokerivaahtoon.

3.Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n.15 min/ kunnes kypsää.

 

Kumoa torttu jäähtymään, vaikka pyyhkeen päälle. Anna jäähtyä.

Kostuta. Laita päälle täytteet.

               Bon apetit!

 

Tässä tortussa:

Kostutus vaniljamaidolla. Pohjalle hilloa. Päälle vaniljakiisseliä (ohje alhaalla).

Kermavaahtoa ja marjoja.

 

Vaniljakiisseli:

3 dl kylmää vettä

1 dl Sallisen vaniljakreemijauhetta (lisäsin vielä 2 tl, oli vähän löysähköä).

Vatkaa tasaiseksi. Laita jääkaappiin tekeytymään.