Torttupohja
Tämä on helppo ja nopea tehdä! Vain oma mielikuvitus on täytteissä rajana.
TORTTUPOHJA
2 MUNAA
0,5 DL SOKERIA
1 DL JAUHOJA
(0,5 DL SEMPER FIN MIX+ 0,5 DL PERUNAJAUHOJA)
0,5 TL LEIVINJAUHETTA
Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen.
Rasvaa ja (glut)korppujauhota torttuvuoka.
1.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2.Sekoita keskenään kaikki jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos varovasti käännellen
muna-sokerivaahtoon.
3.Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n.15 min/ kunnes kypsää.
Kumoa torttu jäähtymään, vaikka pyyhkeen päälle. Anna jäähtyä.
Kostuta. Laita päälle täytteet.
Bon apetit!
Tässä tortussa:
Kostutus vaniljamaidolla. Pohjalle hilloa. Päälle vaniljakiisseliä (ohje alhaalla).
Kermavaahtoa ja marjoja.
Vaniljakiisseli:
3 dl kylmää vettä
1 dl Sallisen vaniljakreemijauhetta (lisäsin vielä 2 tl, oli vähän löysähköä).
Vatkaa tasaiseksi. Laita jääkaappiin tekeytymään.